Tietoa Starasta

Me olemme Stara, Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos. Tuotamme kaupunkiympäristön rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palveluja Helsingin tarpeisiin.

Mies siivoaa katuja Wille-koneen kyydissä
Kuva: Veikko Somerpuro

Pidämme huolta Helsingistä

Meillä on pitkä kokemus katujen ja puistojen rakentamisesta, hoidosta ja kunnossapidosta. Rakennamme ja pidämme kunnossa myös kaupungin tiloja – kouluja, päiväkoteja, toimitiloja. Pidämme huolta Helsingin luonnosta, kaupunkimetsistä ja rantavesistä.

Olemme monialainen toimija, ja palveluihimme kuuluu myös erikoisosaamista vaativia töitä maaperätutkimuksista taideteosten valmistamiseen. Me tarjoamme kaiken, mitä toimivaan kaupunkiin kuuluu.

Kehitämme uutta

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja kokeilemme uutta. Toimimme innovaatioalustana ja veturiorganisaationa ketterille kokeilluille ja esikaupallisille hankkeille. Teemme tiivistä kehitys- ja tutkimusyhteistyötä yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa.

Arjen työtämme ohjaavat kaupungin tavoitteet, arvot ja eettiset periaatteet. Suurena toimijana olemme tietoisia mahdollisuudestamme vaikuttaa. Olemme esimerkiksi siirtyneet käyttämään aiempaa ympäristöystävällisempää, biopohjaista tiemerkintämassaa ensimmäisenä Suomessa. Materiaali vähentää huomattavasti katujen kestomerkintöjen kulumisesta aiheutuvia mikromuovipäästöjä. Käytämme vuosittain 60 000–100 000 kiloa massaa kuluneiden merkintöjen uusimiseen.

Tutustu vuosikertomukseemme

Vuosi 2021 oli Staralle taloudellisesti haasteellinen ja Staran liikevaihto laski. Rakentamisen volyymi pieneni ja rakennuskustannukset nousivat voimakkaasti. Tuotot laskivat 13,7 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Liikeylijäämä oli 0,3 prosenttia liikevaihdosta. Tutustu vuoden 2021 talouslukuihin vuosikertomuksessa.

Kuva: Veikko Somerpuro

Staran yksiköt