Uutiset

53 hakutulosta

Haavi III trailerin kyydissä lumisessa maastossa.

Helsingin rantavesistä yli 100 kuutiometriä roskaa kesällä 2022 – sähköpotkulautojen …

Helsingin kaupunki keräsi reilut 100 kuutiometriä roskaa pääkaupungin rantavesistä kesäkaudella 2022. Aiempiin kesiin verrattuna merestä nostettiin huomattavan paljon enemmän sähköpotkulautoja ja kaupunkipyöriä. Myös yksi hylätty auto haettiin pois autottomasta Vartiosaaresta. Kesäkausi päättyy 1.12., kun viimeinenkin Staran vene nostetaan talviteloille.

Staran aurausauto töissä Töölössä talvella 2014.

Helsingin ensilumikisa ratkesi 20.11., kun Staran aura-autot lähtivät töihin

Staran perinteinen ensilumikisa ratkesi sunnuntaina 20.11., kun lumitöitä tehtiin Helsingissä auraamalla pääkadut ja tärkeimmät kävelyn ja pyöräilyn reitit. Lumisade alkoi jo lauantaina, mutta aura-autoja tarvittiin vasta, kun lunta kertyi maahan viitisen senttimetriä.

Mies kastelee orvokkeja kasvihuoneessa.

BLOGI: Kesäkukkien kulisseissa paiskitaan töitä läpi vuoden

Tiesitkö, että Staran Kaupunginpuutarhalla kasvattamat kesäkukat eivät ole pelkkää kesätyötä, vaan puutarhan vuosi vaatii ennakointia ja työntekoa ympäri vuoden? Syksyllä taittelemme menneen kauden talvilevolle ja samaan aikaan valmistaudumme sekä jouluun että tulevaan vuoteen.

Naisia ja lapsia Hakaniemen hallin käytävällä 1960-luvulla.

Hakaniemen peruskorjattu kauppahalli avautuu keväällä 2023

Hakaniemen kauppahallin peruskorjaus on loppusuoralla. Kauppiaat palvelevat Hakaniementorilla sijaitsevassa väistötilassa vielä joulusesongin yli, ja uudistettu kauppahalli avataan keväällä. Hallin vapaiden myyntipaikkojen avoin vuokralaishaku alkaa nyt.

Mies kolaa etualalla lunta, taustalla tiehöylä.

Digital Twins Hackathonista innovatiivisia ratkaisuja tasa-arvoisempaan talvikunnossa…

Runsaassa lumentulossa aurojen on vaikea ehtiä kaikille asuinkaduille. Kotoa liikkuminen voi vaikeutua päivien ajaksi. Tilannetta ratkaistaan Forum Viriumin, Staran ja Metropolia ammattikorkeakoulun järjestämässä hackathonissa, jossa aiemman lumitilanteen datalla mallinnetaan vaihtoehtoisia työsuunnitelmia ja kansalaisratkaisuja.

Pakettiautoja Staran logistiikkakeskuksen pihalla odottamassa myyntiä.

Staran logistiikka myy jälleen kaupungin käytöstä poistettavaa kalustoa

Stara on julkaissut ostotarjouspyynnön kaupungin käytöstä poistettavasta kalustosta syksyltä 2022.

Ensilumi kisan kuvassa Staran aura-auto

Talvien lumikuormissa huimia eroja – Staran ensilumikisassa arvuutellaan, milloin lum…

Talvi 2021–2022 oli poikkeuksellisen luminen Helsingissä. Lumikuormia kertyi 120 000, kun sitä aiempana – myös kovalumisena talvena – niitä tuli 103 000. Staran ensilumikisassa arvuutellaan päivää, jolloin lumitöihin tarvitaan aura-autoja.

Tietokone ja näyttö

BLOGI: Työkokeilu – eli miten kuorma-autokuskista leivotaan viestijää

On toukokuun alku ja kevät tekee tuloaan. Herätysääni herättää minut klo 6.30, tuntia myöhemmin kuin normaalisti. Sain nukuttua yllättävän hyvin, vaikka eilen illalla vielä hiukan jännitti.

Maria Sutenius suojavarustuksessa roikkumassa puun latvustosta. Taustalla vaaramaisema.

BLOGI: Keikka Kuusamossa

Kesän puolella me Staran arboristit saimme mielenkiintoisen sähköpostin ulkomailta. Puiden kääpiin ja sieniin erikoistunut Helsingin yliopiston dosentti Dmitry Schigel pyysi meitä mukaan jännittävään projektiin. Ranskalainen dokumenttisarja, jota kuvattaisiin kansainvälisesti, tulisi tekemään yhden kuudesta jaksosta Suomessa.

Stara uusi Kallion kirjaston toisen kerroksen kalusteet.

Kallion kirjasto sai uudet Staran puuseppien valmistamat kalusteet

Rakennustaiteellisesti arvokkaan Kallion kirjaston remontoitu toinen kerros avautuu asiakkaille 1.10. kirjaston 110-vuotisjuhlapäivänä. Staran puusepät ovat valmistaneet kokoelmasalien, sarjakuvahuoneen ja gallerian uudet kalusteet mittatilaustyönä. Uudet kalusteet ovat entistä muunneltavampia.