Uutiset

61 hakutulosta

Baana-pyöräilytie kuvattuna viistosti ylhäältä päin kohdasta, jossa näkyy eri värisiä asfaltteja.

Staralle vuoden taidokkaimman hankinnan palkinto

Ympäristökriteerit ja vastuullisuus olivat pääosassa, kun Julkisten hankintojen neuvontayksikkö JHNY päätti palkita Staran asfalttipäällystöiden hankinnan vuoden taidokkaimman julkisen hankinnan tittelillä.

Jannis Jäger Staran lippupalvelussa Saksan pöytälippu kädessään.

BLOGI: Hevimetallia Saksasta – ja työvoimaa myös muualta

“MUTTER, MUTTER!”* mörisee saksalainen hevimetallibändi Rammstein 90-luvun hittibiisissään. Staran rakennustekniikan konepajan metallihallissa ei äitiä kaivata, kun taas saimme vahvistusta Saksasta Jannes Jägerin aloitettua viime lokakuun lopulla kansainvälisen oppisopimusvaihtojaksonsa. Edelliset saksalaiset oppisopimusoppilaat Mattis ja Leopold olivat syksyllä 2021 ilonamme, ja heidän innoittamana Janneskin oli meille hakenut.

Traktori kaatamassa lunta lumensulatus- ja puhdistuslaitteeseen merenrannassa Helsingissä.

Stara ottaa käyttöön aiempaa tehokkaamman lumensulatus- ja puhdistuslaitteen – tavoitteena lumenkuljetusten ja päästöjen vähentäminen

Helsingin lumenkäsittelykokeilut jatkuvat. Kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara ottaa käyttöön uuden lumensulatus- ja puhdistuslaitteen Helsingin Jätkäsaaressa. Meriveden lämpöä ja etenkin veden virtausta hyödyntävä laite käsittelee parhaimmillaan lähes 15 tonnia tai 1–2 lumikuormaa tunnissa, mikä vähentää lumenkuljetuksia ja niistä johtuvia päästöjä kaupunkialueella merkittävästi.

Kuva Carmel-aluksen kannelta, jossa kauhalla nostetaan Hernesaaren altaasta lumimössöä kannen lumensulatus- ja puhdistuslaitteeseen.

Kuplaverho estää lumen mukana mereen päätyneiden roskien leviämisen – kokeilu korvaa Hernesaaren verhopuomin

Helsingin kaupunki kokeilee uutta, roskat merivedestä erottavaa tekniikkaa Hernesaaren lumenvastaanottopaikalla. Kokeilussa meren pohjaan on asennettu letku, josta tiheään pulppuavat ilmakuplat muodostavat roskien leviämisen estävän kuplaverhon. Aiemmin paikalla ollut verhopuomi ei sopinut tuulisen rannan ratkaisuksi.

Staran työntekijä laittamassa vaalimainosta telineeseen. Taustalla raitiovaunu.

Stara tarjoaa jälleen vaalimainospalvelua eduskuntavaalien ehdokasasettajille

Vuoden 2023 eduskuntavaalit järjestetään 2.4., ja tuttuun tapaan Stara mahdollistaa ehdokkaiden näkymisen Helsingin kaduilla tarjoamalla vaalimainosten asennus- ja huoltopalvelua.

Staran valkoinen auto vetää perässään 3D-maatutkaa Malmin lentokentällä. Kuva: Sami Heiskanen

3D-maatutkalla näkee pintaa syvemmälle

Vanhojen putkien löytäminen johtavasta savimaasta edellyttää uuden tekniikan käyttöönottoa. Samalla työn tarkkuus ja tehokkuus paranee.

BLOGI: Tee uudenvuodenlupaus: älä hermoile liikenteessä

Rautatieläisenkatu, Pasila. Liikennevalot vaihtuvat vihreäksi, mutta edelläni olevat autot eivät liiku. Taksikuski jonon keulilla on muissa maailmoissa. Hänen takanaan olevan rakennusliikkeen pakun kuljettaja on sen sijaan ehkä liiankin hereillä ja tuskastuu välittömästi, kun matka ei taitu. Tööttäily herättää uneliaan taksinkuljettajan. Mutta hän herää ilmeisesti väärällä jalalla.

Rakennusmonttu Laivalahdenkadulla. Monttu on tuettu pilarein ja etualalla on iso valettu koontikaivo.

Herttoniemen katutöiden toinen vaihe on valmistumassa – urakan jälkeen liikkuminen alueella on aiempaa turvallisempaa ja sujuvampaa

Herttoniemen yritysalueen katujen peruskorjauksen toinen urakkavaihe päättyy vuoden lopussa. Kuitenkin runsaan lumentulon vuoksi osa asfaltoinneista siirtyy kevääseen. Peruskorjauksen myötä liikkuminen alueella helpottuu, hulevesien hallinta paranee ja kunnallistekniikka vastaa uusien asukkaiden tarpeisiin. Pääurakoitsijana urakassa on toiminut Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Haavi III trailerin kyydissä lumisessa maastossa.

Helsingin rantavesistä yli 100 kuutiometriä roskaa kesällä 2022 – sähköpotkulautojen suosio näkyy valitettavasti myös meressä

Helsingin kaupunki keräsi reilut 100 kuutiometriä roskaa pääkaupungin rantavesistä kesäkaudella 2022. Aiempiin kesiin verrattuna merestä nostettiin huomattavan paljon enemmän sähköpotkulautoja ja kaupunkipyöriä. Myös yksi hylätty auto haettiin pois autottomasta Vartiosaaresta. Kesäkausi päättyy 1.12., kun viimeinenkin Staran vene nostetaan talviteloille.

Staran aurausauto töissä Töölössä talvella 2014.

Helsingin ensilumikisa ratkesi 20.11., kun Staran aura-autot lähtivät töihin

Staran perinteinen ensilumikisa ratkesi sunnuntaina 20.11., kun lumitöitä tehtiin Helsingissä auraamalla pääkadut ja tärkeimmät kävelyn ja pyöräilyn reitit. Lumisade alkoi jo lauantaina, mutta aura-autoja tarvittiin vasta, kun lunta kertyi maahan viitisen senttimetriä.