Avainsana: ympäristö

8 hakutulosta

Staran Lippo-vene keräämässä roskia Kauppatorin edustalla.

Stara keräsi 130 kuutiometriä roskaa Helsingin edustalta vuonna 2021

Tänään 25.8. vietetään Itämeripäivää, jonka tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Stara kantaa kortensa kekoon keräämällä roskia rannoilta ja vesistöstä.

BLOGI: Kesäinen kaupunki hiljenee, luonto ei

Kevät oli tänä vuonna myöhässä runsaslumisen talven jälkeen, ja se on näkynyt myös luonnossa. Luonnolla on kuitenkin tapana ottaa kiinni menetetty aika, joten lyhyen kevään jälkeen ollaan jo normaalissa aikataulussa. Kiritty aikataulu tarkoittaa kuitenkin sitä, että monet työvaiheet, joita tavallisena keväänä voi jaksottaa pidemmälle aikavälille, pitää tehdä nyt samaan aikaan. Etenkin tämä näkyy vieraslajien torjunnassa ja erilaisissa niittotöissä.

BLOGI: Ruovikossa piilee mahdollisuus

Järviruoko on mainio katemateriaali. Näin totesin Hämeen ammattikorkeakoulun opinnoissa 2020–2021 tekemässäni opinnäytetyön katekokeilussa, jossa vertasin talvileikatun järviruo’on toimivuutta viheralueiden katemateriaalina, verrokkina männyn kuorikate.

BLOGI: Kaikenkarvaiset kaverit kaupungissa

Keväisen koiran*piip*keskustelun nostaessa taas päätään jäin miettimään. Meidät staralaiset koetaan usein kovien pintojen puunaajina ja rakennetun ympäristön hoitajina, lumen auraajina. Mutta itse asiassa me puuhastelemme paljonkin eläinystäviemme kanssa. Iso osa siitä työstä on sellaista, mitä moni ei edes huomaa.

Staran lumensulatuskokeilussa erinomaisia tuloksia – lumi saatiin sulamaan jopa miinusasteisella vedellä

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara testasi maaliskuun ajan uudenlaista, meriveden lämpöä hyödyntävää lumensulatus- ja puhdistuslaitetta Jätkäsaaren Saukonlaiturissa. Kokeilussa saatiin erinomaisia tuloksia. Lumen sulattaminen laitteella on huomattavasti kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää kuin lumen kuljettaminen lumenvastaanottopaikoille.

Stara testaa tiivistävää lumilinkoa kaupunkialueella – kokeilu on uusi avaus lumenkuljetusten vähentämiseksi

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara kokeilee parhaillaan tiivistävää lumilinkoa kaupunkiolosuhteissa ensimmäisenä maailmassa. Kokeilu kestää kevätlumien ajan.

Puimuri puimassa viljaa.

BLOGI: Maanviljely on muutoksessa globaalisti

Lähes koko maailmassa maanviljely on vuosikymmeniä perustunut – ja perustuu usein edelleen – voimakkaaseen maan muokkaukseen ja ulkoisiin ostettuihin tuotantopanoksiin kuten glyfosaatin ja lannoitteiden käyttöön. Kumpikaan näistä tavoista ei ole ongelma oikein käytettynä.

Ilmakuvaa Helsingin keskustasta, tuomiokirkko taustalla merelle päin.

BLOGI: Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii uusia ratkaisuja – kerro ehdotuksesi

Tänään 27.11. on Euroopan parlamentin julistaman ilmastohätätilan vuosipäivä. Mikäli ilmastomme lämpenee vielä lisää, voivat myös boreaaliset metsät – joihin Suomenkin metsät kuuluvat – kadota. Ilmaston lämpenemistä seuraa yhä useammin metsäpaloja, eikä massasukupuuttoa voi enää pysäyttää.