Avainsana: ilmasto

5 hakutulosta

BLOGI: Ruovikossa piilee mahdollisuus

Järviruoko on mainio katemateriaali. Näin totesin Hämeen ammattikorkeakoulun opinnoissa 2020–2021 tekemässäni opinnäytetyön katekokeilussa, jossa vertasin talvileikatun järviruo’on toimivuutta viheralueiden katemateriaalina, verrokkina männyn kuorikate.

Staran lumensulatuskokeilussa erinomaisia tuloksia – lumi saatiin sulamaan jopa miinusasteisella vedellä

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara testasi maaliskuun ajan uudenlaista, meriveden lämpöä hyödyntävää lumensulatus- ja puhdistuslaitetta Jätkäsaaren Saukonlaiturissa. Kokeilussa saatiin erinomaisia tuloksia. Lumen sulattaminen laitteella on huomattavasti kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää kuin lumen kuljettaminen lumenvastaanottopaikoille.

Stara testaa tiivistävää lumilinkoa kaupunkialueella – kokeilu on uusi avaus lumenkuljetusten vähentämiseksi

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara kokeilee parhaillaan tiivistävää lumilinkoa kaupunkiolosuhteissa ensimmäisenä maailmassa. Kokeilu kestää kevätlumien ajan.

Ihmisiä istuu talvisella terassilla meren ääressä.

BLOGI: Pieni suurkaupunki halusi olla maailman toimivin kaupunki myös talvella

Koska blogi antaa mahdollisuuden kirjoittaa vapaamminkin, niin tässä teille hyvät lukijat, pieni suuri tarina. Olipa kerran pieni suurkaupunki, joka sijaitsi kauniin sinisen meren rannalla, pohjoisessa maassa. Niin pohjoisessa, että se oli yksi pohjoisimmista pienistä suurkaupungeista. Niin pohjoisessa, että vielä 2020-luvullakin oli odotettavissa lumitalvia tulevaksi.

Ilmakuvaa Helsingin keskustasta, tuomiokirkko taustalla merelle päin.

BLOGI: Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii uusia ratkaisuja – kerro ehdotuksesi

Tänään 27.11. on Euroopan parlamentin julistaman ilmastohätätilan vuosipäivä. Mikäli ilmastomme lämpenee vielä lisää, voivat myös boreaaliset metsät – joihin Suomenkin metsät kuuluvat – kadota. Ilmaston lämpenemistä seuraa yhä useammin metsäpaloja, eikä massasukupuuttoa voi enää pysäyttää.