Avainsana: luonto

8 hakutulosta

Haavi III trailerin kyydissä lumisessa maastossa.

Helsingin rantavesistä yli 100 kuutiometriä roskaa kesällä 2022 – sähköpotkulautojen suosio näkyy valitettavasti myös meressä

Helsingin kaupunki keräsi reilut 100 kuutiometriä roskaa pääkaupungin rantavesistä kesäkaudella 2022. Aiempiin kesiin verrattuna merestä nostettiin huomattavan paljon enemmän sähköpotkulautoja ja kaupunkipyöriä. Myös yksi hylätty auto haettiin pois autottomasta Vartiosaaresta. Kesäkausi päättyy 1.12., kun viimeinenkin Staran vene nostetaan talviteloille.

Maria Sutenius suojavarustuksessa roikkumassa puun latvustosta. Taustalla vaaramaisema.

BLOGI: Keikka Kuusamossa

Kesän puolella me Staran arboristit saimme mielenkiintoisen sähköpostin ulkomailta. Puiden kääpiin ja sieniin erikoistunut Helsingin yliopiston dosentti Dmitry Schigel pyysi meitä mukaan jännittävään projektiin. Ranskalainen dokumenttisarja, jota kuvattaisiin kansainvälisesti, tulisi tekemään yhden kuudesta jaksosta Suomessa.

Staran Lippo-vene keräämässä roskia Kauppatorin edustalla.

Stara keräsi 130 kuutiometriä roskaa Helsingin edustalta vuonna 2021

Tänään 25.8. vietetään Itämeripäivää, jonka tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Stara kantaa kortensa kekoon keräämällä roskia rannoilta ja vesistöstä.

BLOGI: Kesäinen kaupunki hiljenee, luonto ei

Kevät oli tänä vuonna myöhässä runsaslumisen talven jälkeen, ja se on näkynyt myös luonnossa. Luonnolla on kuitenkin tapana ottaa kiinni menetetty aika, joten lyhyen kevään jälkeen ollaan jo normaalissa aikataulussa. Kiritty aikataulu tarkoittaa kuitenkin sitä, että monet työvaiheet, joita tavallisena keväänä voi jaksottaa pidemmälle aikavälille, pitää tehdä nyt samaan aikaan. Etenkin tämä näkyy vieraslajien torjunnassa ja erilaisissa niittotöissä.

BLOGI: Kaikenkarvaiset kaverit kaupungissa

Keväisen koiran*piip*keskustelun nostaessa taas päätään jäin miettimään. Meidät staralaiset koetaan usein kovien pintojen puunaajina ja rakennetun ympäristön hoitajina, lumen auraajina. Mutta itse asiassa me puuhastelemme paljonkin eläinystäviemme kanssa. Iso osa siitä työstä on sellaista, mitä moni ei edes huomaa.

Viikki–Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella pitkospuureitti.

BLOGI: Luontovalvojasta on moneksi

Varmaan jokainen meistä pohtii välillä, että onko tämä työ se mitä haluan tehdä eläköitymiseen saakka vai voisinko vielä opiskella uuden ammatin. Tällaisia pohdintoja tein itsekin kuutisen vuotta sitten ja kuinka ollakaan, yhtäkkiä olinkin koulun penkillä opiskelemassa luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa.

Pitkospuut viikin luonnonsuojelualueella.

BLOGI: Liiku luonnossa asianmukaisin varustein ja luontoa kunnioittaen

Keväällä 2020 luonnossa liikkuminen lisääntyi Helsingissä huomattavasti. Muutos aiempaan havaittiin kaikissa kaupungin luontoalueilla olevissa kävijälaskureissa. Tämä kevät tuskin eroaa suuresti edellisestä.

Maalaus naisen kasvoista.

BLOGI: Mestareista, amiraaleista ja insinööreistä

Delft, Hollanti, 1665. On aurinkoinen toukokuun aamu. Ateljeessa sekoittuu kevään ja öljyvärien tuoksut. Taulu nimeltä Tyttö ja helmikorvakoru on juuri valmistunut ja kuivumassa. Siitä tulee yksi historian kuuluisimmista maalauksista.