Avainsana: kaupunkiluonto

4 hakutulosta

BLOGI: Kesäinen kaupunki hiljenee, luonto ei

Kevät oli tänä vuonna myöhässä runsaslumisen talven jälkeen, ja se on näkynyt myös luonnossa. Luonnolla on kuitenkin tapana ottaa kiinni menetetty aika, joten lyhyen kevään jälkeen ollaan jo normaalissa aikataulussa. Kiritty aikataulu tarkoittaa kuitenkin sitä, että monet työvaiheet, joita tavallisena keväänä voi jaksottaa pidemmälle aikavälille, pitää tehdä nyt samaan aikaan. Etenkin tämä näkyy vieraslajien torjunnassa ja erilaisissa niittotöissä.

BLOGI: Kaikenkarvaiset kaverit kaupungissa

Keväisen koiran*piip*keskustelun nostaessa taas päätään jäin miettimään. Meidät staralaiset koetaan usein kovien pintojen puunaajina ja rakennetun ympäristön hoitajina, lumen auraajina. Mutta itse asiassa me puuhastelemme paljonkin eläinystäviemme kanssa. Iso osa siitä työstä on sellaista, mitä moni ei edes huomaa.

Viikki–Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueella pitkospuureitti.

BLOGI: Luontovalvojasta on moneksi

Varmaan jokainen meistä pohtii välillä, että onko tämä työ se mitä haluan tehdä eläköitymiseen saakka vai voisinko vielä opiskella uuden ammatin. Tällaisia pohdintoja tein itsekin kuutisen vuotta sitten ja kuinka ollakaan, yhtäkkiä olinkin koulun penkillä opiskelemassa luonto- ja ympäristöalan perustutkintoa.

Pitkospuut viikin luonnonsuojelualueella.

BLOGI: Liiku luonnossa asianmukaisin varustein ja luontoa kunnioittaen

Keväällä 2020 luonnossa liikkuminen lisääntyi Helsingissä huomattavasti. Muutos aiempaan havaittiin kaikissa kaupungin luontoalueilla olevissa kävijälaskureissa. Tämä kevät tuskin eroaa suuresti edellisestä.