Toimitusjohtajan tervehdys

20200406 Otavamedia Asiakas: Stadin rakentaja Lehti: Stara 1/2020 Pääjuttu - ettiset periaatteet Kuvattavat henkilöt: Timo Martiskainen, Tiia Niittymäki ja Tarja Silventoinen (keltaisessa takissa)Asiakasnro: 800437 Tuotenro: 30260 Kansinro: 202001Helsinki Kuva: Sabrina Bqain

Koronavirus haastoi globaalisti yhteiskuntien toimintakyvyn vuonna 2020. Kun materiaalipula ja kiire oli suuri, Stara tuli Helsingin kaupungin apuun kokonaan uusilla vastuualueilla. Hankimme hoito- ja hoivahenkilöstölle kasvomaskeja, rakensimme koronatestausasemia pikavauhtia ja annoimme autoja Helsinki-avun käyttöön. Olimme Helsingin luottokumppani terveysturvallisuudessa läpi vuoden.

Samaan aikaan hoidimme oman perustehtävämme häiriöttä. Rakensimme ja ylläpidimme katuja ja puistoja. Peruskorjasimme kulttuurihistoriallisia kohteita kuten Hakaniemen kauppahallia ja Suvilahden kaasukelloa. Pidimme myös huolta Helsingin luonnosta maalla ja merellä.

Suuren kysynnän myötä liikevaihtomme kasvoi Staran historian suurimmaksi. Saavutimme taloudelliset tavoitteemme selkeästi ja asiakkaidemme tyytyväisyys meihin lisääntyi edelleen. 

Hyvinvoiva henkilöstö on meille Starassa tärkeä voimavara, ja Kunta10-tutkimuksen mukaan työhyvinvointi lisääntyi. Tapaturmataajuus pysyi alhaisella tasolla ja sairauspoissaolot vähenivät edelleen.

Vuoden lopulla kaupunginhallitus päätti uusista teknisten palvelujen palvelustrategisista linjauksista, jotka osin vähentävät Staran töitä. Päätöksen mukaan tuotantomme osuus yleisten alueiden ylläpidon kokonaispinta-alasta laskee ja rakentamisessa palvelumme kohdistuvat aiempaa enemmän vaikeasti kilpailutettaviin sekä erityisosaamista vaativiin kohteisiin. Aloitimme kehittämis- ja tuottavuusohjelman linjausten toteuttamiseksi.

Kiitän Staran työntekijöitä, asiakkaita ja kumppaneita hyvästä yhteistyöstä tänä vaikeana vuonna. Pidetään yhdessä Stadista huolta myös jatkossa!

Timo Martiskainen
Toimitusjohtaja

Kuva: Otavamedia/Sami Heiskanen