Yhteiset toimintatavat Starassa

Kolme puutarhan työntekijää asettelevat orvokkeja laatikoihin ja telineisiin.

Starassa noudatetaan Helsingin kaupungin yhteisiä toimintatapoja eettisten periaatteiden sekä Sopuisasti Stadissa -toimintamallin osalta.

Eettiset periaatteet varmistavat, että meillä Starassa on hyvä työskennellä

Eettiset periaatteet ovat vastuullisen toiminnan, terveen työkulttuurin ja työhyvinvoinnin ydin. Niiden noudattaminen varmistaa, että kaupungilla ja meillä Starassa on hyvä työskennellä ja, että toimintamme on lakien, säädösten, ohjeiden ja normien mukaista.

Eettiset periaatteet ohjaavat ja velvoittavat niin henkilöstöä kuin luottamushenkilöitä. Eettiset periaatteet ovat asioita, jotka yhdistävät meitä kaikkia. Ne auttavat vastaamaan miten toimia joskus vaikeissakin tilanteissa – ne ohjaavat kohti oikeaa toimintaa.

Oheisella videolla kuulet Helsingin kaupungin työntekijöiden ajatuksia eettisistä periaatteista.

Asiallinen ja arvostava kohtelu toimintamme ytimessä

Haluamme, että sinulla ja meillä kaikilla on joka päivä hyvä olla töissä ja työskennellä. Suhtaudumme toisiimme ja asiakkaisiimme asiallisesti ja arvostavasti. Starassa ei hyväksytä epäasiallista kohtelua tai häirintää missään muodossa.

Sopuisasti Stadissa -toimintamalli ohjaa toimintaamme kohti hyvää työarkea. Opas auttaa rakentamaan työilmapiiriämme ja neuvoo, mistä saamme apua ja tukea ongelmatilanteissa.

Tutustu Sopuisasti Stadissa -oppaaseen (pdf, linkki vie ulkoiseen palveluun).

Kaksi naista ui selkää Yrjönkadun uimahallissa. Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten
Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten

Henkilöstöedut Starassa

Staran henkilöstön käytössä on Helsingin kaupungin työsuhde-edut. Kaupungin työntekijänä muun muassa lounastat edullisemmalla hinnalla, saat käyttöösi monipuolisen tarjonnan eri liikkumisen vaihtoehtoja ja majoitut ilmaiseksi henkilöstön omalla saarella Kallalahden selällä. Tarkemmat tiedot ja listauksen eduista löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Kaupungin työsuhde-edut