Tervetuloa töihin Staraan

Onnittelut uudesta työpaikasta! Meillä on ilo saada sinut joukkoomme työskentelemään toimivan Helsingin hyväksi. Tältä sivulta löydät uusille työntekijöille tarkoitettua tietoa Starasta, toimintatavoistamme sekä laajemmalti kaupungista. Jos olet uusi esihenkilö, löydät alla olevan painikkeen kautta sinulle tarkoitettua lisämateriaalia esihenkilötyöhösi Staralla.

Nainen hoitamassa nurmikkoa syksyllä Alppipuistossa

Tervetuloa töihin Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staraan! Tuotamme kaupunkiympäristön rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palveluja Helsingin tarpeisiin.

Meillä on pitkä kokemus katujen ja puistojen rakentamisesta, hoidosta ja kunnossapidosta. Rakennamme ja pidämme kunnossa myös kaupungin tiloja – kouluja, päiväkoteja, toimitiloja. Pidämme huolta Helsingin luonnosta, kaupunkimetsistä ja rantavesistä. Me tarjoamme kaiken, mitä toimivaan kaupunkiin kuuluu.

Visionamme on olla kaupungin luottokumppani sekä samaan aikaan ketterä ja kilpailukykyinen toimija alallamme. Tarjoamme tärkeitä tehtäviä Helsingin omassa palvelutuotannossa. Me teemme Helsingistä yhä toimivamman ja viihtyisämmän.

Starassa on tilaa kasvaa ja kehittyä. Tuemme henkilöstömme osaamista uran kaikissa vaiheissa. Olemme koulutusmyönteinen talo, joka pitää huolta työntekijöistään.

Työturvallisuus on tärkeä osa toimintaamme. Tavoitteemme on aina nolla tapaturmaa.

Digitalisaation edistäminen ja sen ottaminen osaksi arjen tekemistä on osa Staran toimintaa. Tavoitteenamme on jatkuva tuotannon tehostaminen myös digitaalisten ratkaisujen kautta.

Stara luo paitsi viihtyisämpää Helsinkiä myös reilumpaa maailmaa. Harmaan talouden torjunta, eettiset hankinnat, luonnon monimuotoisuuden tukeminen ja ympäristöstä huolehtiminen ovat tärkeä osa arkista toimintaamme.


Työtä toimivan kaupungin hyväksi

Stara on Helsingin kaupungin sisäinen palveluntuottaja, liikelaitos, jota johtaa toimitusjohtaja. Stara kuuluu kaupungin organisaatiossa keskushallintoon, jota johtaa kansliapäällikkö. Staran toimintaa ohjaa ja valvoo johtokunta.

Organisaatiomme koostuu kuudesta yksiköstä. Me tarjoamme kaiken, mitä toimivaan kaupunkiin kuuluu.
Pääset tutustumaan tarkemmin Staran yksikköihin täältä.

Helsingin kaupungin organisaatio rakentuu yhdeksästä eri toimialasta ja liikelaitoksesta, joilla kaikilla on omat tehtävänsä. Kaupungin organisaatioon pääset tutustumaan tarkemmin kaupungin ennakkoperehdytysmateriaalista (linkki vie ulkoiseen palveluun) tai kaupungin omilta sivuilta (linkki vie ulkoiseen palveluun). Alla olevasta kuvasta löydät Staran liikelaitokset -kohdasta.

Helsingin kaupunkikonserni esitettynä erivärisinä palloina koon perusteella. Liikelaitokset (6 kpl), joihin Stara kuuluu harmaalla, toimialat (4 kpl) vaaleanpunaisella, kuntayhtymät (6 kpl) sinisellä ja tytäryhtiöt ja -säätiöt (93 kpl) keltaisella.

Yhteiset toimintatavat Starassa

Starassa noudatetaan Helsingin kaupungin yhteisiä toimintatapoja eettisten periaatteiden sekä Sopuisasti Stadissa -toimintamallin osalta.

Eettiset periaatteet varmistavat, että meillä Starassa on hyvä työskennellä

Eettiset periaatteet ovat vastuullisen toiminnan, terveen työkulttuurin ja työhyvinvoinnin ydin. Niiden noudattaminen varmistaa, että kaupungilla ja meillä Starassa on hyvä työskennellä ja, että toimintamme on lakien, säädösten, ohjeiden ja normien mukaista.

Eettiset periaatteet ohjaavat ja velvoittavat niin henkilöstöä kuin luottamushenkilöitä. Eettiset periaatteet ovat asioita, jotka yhdistävät meitä kaikkia. Ne auttavat vastaamaan miten toimia joskus vaikeissakin tilanteissa – ne ohjaavat kohti oikeaa toimintaa.

Oheisella videolla kuulet Helsingin kaupungin työntekijöiden ajatuksia eettisistä periaatteista.

Asiallinen ja arvostava kohtelu toimintamme ytimessä

Haluamme, että sinulla ja meillä kaikilla on joka päivä hyvä olla töissä ja työskennellä. Suhtaudumme toisiimme ja asiakkaisiimme asiallisesti ja arvostavasti. Starassa ei hyväksytä epäasiallista kohtelua tai häirintää missään muodossa.

Sopuisasti Stadissa -toimintamalli ohjaa toimintaamme kohti hyvää työarkea. Opas auttaa rakentamaan työilmapiiriämme ja neuvoo, mistä saamme apua ja tukea ongelmatilanteissa.

Tutustu Sopuisasti Stadissa -oppaaseen (pdf, linkki vie ulkoiseen palveluun).


Henkilöstöedut Starassa

Kaksi naista ui selkää Yrjönkadun uimahallissa. Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten
Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten

Staran henkilöstön käytössä on Helsingin kaupungin työsuhde-edut. Kaupungin työntekijänä muun muassa lounastat edullisemmalla hinnalla, saat käyttöösi monipuolisen tarjonnan eri liikkumisen vaihtoehtoja ja majoitut ilmaiseksi henkilöstön omalla saarella Kallalahden selällä. Tarkemmat tiedot ja listauksen eduista löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Kaupungin työsuhde-edut

Neljä Staran puistotyöntekijää työvälineet kädessä työkoneen edessä vehreässä puistossa. Kuva: Jussi Hellsten

Tervetuloa Staraan!

Meillä on ilo saada sinut työskentelemään joukkoomme Staraan. Odotamme aloitustasi!

Kuvat: Jussi Hellstén ja Maarit Hohteri