Intohimona autot ja mekaniikka

Staran logistiikan korjaamolla ajoneuvoasentajana työskentelevä Mahdi Hemmati huolehtii, että Helsingin kaupungin autot pysyvät kunnossa.

Mahdi Hemmati työasussaan
Kuva: Otavamedia / Sami Heiskanen
 1. Mikä työssäsi on parasta?

  Työskentelen ajoneuvoasentajana, eli käytännössä teen kaupungin henkilöautoihin ja pakettiautoihin huoltoja, sähkötöitä ja rengastöitä. Meidän tiimiin kuuluu yhteensä kymmenen henkilöä. Töitä on paljon, ja vuonna 2022 otimme vastaan jo noin 2 500 autoa.

  Töissä tulee käytettyä tosi paljon erilaisia työkaluja aina perinteisistä mekaanikon työkaluista tietokoneeseen. Parasta työssä on ehdottomasti se, että saan työskennellä autojen parissa. Olen ollut pienestä asti kiinnostunut autoista ja niiden mekaniikasta. Kotimaassani Iranissa työskentelin sähköasentajana. Suomessa kouluttauduin auto- ja koneasentajaksi. Staralle pääsin töihin ammattikoulun työharjoittelun kautta.

 2. Millaisia taitoja työssä vaaditaan?

  Täällä ei puurreta yksin, vaan töitä paiskitaan korjaamohallissa vähän kuin avokonttorissa. Sosiaalisuudesta on siksi hyötyä. Teknisten taitojen lisäksi työturvallisuusasioita täytyy jaksaa opetella. Tärkeintä on silti ehkä se, että on kiinnostunut alasta. Tällöin töissä voi kehittyä todella taitavaksi. Myös uuden oppimiskyky on tarpeen, jotta pysyy kärryillä autoalan muutoksissa.

 3. Millaisia muutoksia työhön on tulossa?

  Autojen tekniikka on muuttunut koko ajan siihen suuntaan, että sähkötöiden ymmärtämisestä on aiempaa enemmän hyötyä. Olen kiinnostunut erityisesti sähköpuolen töistä ja diagnostiikasta. Seuraavaksi pääsen opettelemaan niihin liittyviä asioita kursseilla.
NimiMahdi Hemmati
TyönimikeAjoneuvoasentaja
Tehtävät ja
vastuut
Ajokaluston kunnossapito. Staralla on omia ajoneuvoja henkilöautoista
raskaaseen kalustoon, mutta myös kaupungin muiden toimijoiden autoja, jotka ovat Staran kautta hankittuja ja joita huollamme.

Lähde: Stadin rakentaja -lehti 2 / 2022
Teksti: Otavamedia / Pi Mäkilä
Kuva: Otavamedia / Sami Heiskanen