Järjestelmien tuntija

Kristian Räihä vastaa kaupunkitekniikan uuden tuotannonohjausjärjestelmän kehittämisestä.

Kristian Räihä
Kuva: Kuva: Sami Heiskanen / Otavamedia
 1. Mikä on parasta työssäsi?

  Työskentelen uuden tuotannonohjausjärjestelmän parissa. Tuotannonohjausjärjestelmään liittyvä käyttöönottoprojekti alkoi vuonna 2021, ja se kattaa ison osan Staran operatiivisesta toiminnasta.

  Parasta tässä tehtävässä on työn monipuolisuus ja kohtaamiset ihmisten kanssa. Työhöni kuuluu paljon koulutuksia, projektipalavereja, kehityspalavereja, budjetin seuraamista ja integraatiosuunnittelua. Työn haasteet liittyvät monimuotoiseen toimintaympäristöön ja isoon käyttäjäkuntaan. Aina ei ole helppoa löytää kompromissia, joka sopii kaikille.

 2. Miten päädyit Staralle?

  Olen koulutukseltani tuotantotalouden insinööri, ja opiskelin pääaineena kansainvälistä ICT -liiketoimintaa. Nyt jo entinen kollegani sattui opiskelemaan samalla vuosikurssilla, ja päädyimme tekemään Staraan liittyvää koulutyötä yhdessä. Koulutyön myötä tulin Staralle ensin kesätöihin ja sieltä projektityöntekijäksi – ja lopulta valmistumisen jälkeen tähän nykyiseen työtehtävääni. Päädyin siis Staralle sattuman kautta: olisin luultavasti muualla, jos en olisi tutustunut entiseen kollegaani opiskeluaikana.

 3. Millaisia muutoksia työhösi on tulossa?

  Pyrimme siihen, että tuotannonohjausjärjestelmä saadaan ketterämmäksi, ja parannamme käyttöprosessia koko ajan. Tavoite on, että saamme uudesta järjestelmästä dataa päätöksenteon tueksi. Asiat ovat menneet valtavasti eteenpäin, kun olemme ottaneet suuren digiloikan.

  Tässä työssä täytyy olla hoksottimet hereillä. Työhön liittyy monenlaisia muuttujia, kuten tuotannon tarpeita ja prosesseja sekä esimerkiksi työkaluja ja näihin liittyviä tarpeita. Lisäksi täytyy tulla hyvin toimeen ihmisten kanssa. Näitä taitoja tarvitsen varmasti jatkossakin.
NimiKristian Räihä
TyönimikeProjektipäällikkö
Tehtävät ja vastuutICT-projektityötehtävät, ICT-käyttöönotto, mobiiliraportointi ja työnohjaus
KotipaikkaVantaa
HarrastuksetVapaaottelu

Lähde: Stadin rakentaja -lehti 2/2023
Teksti: Otavamedia / Pi Mäkilä
Kuva: Otavamedia / Sami Heiskanen