Kallion kirjasto sai uudet Staran puuseppien valmistamat kalusteet

Rakennustaiteellisesti arvokkaan Kallion kirjaston remontoitu toinen kerros avautuu asiakkaille 1.10. kirjaston 110-vuotisjuhlapäivänä. Staran puusepät ovat valmistaneet kokoelmasalien, sarjakuvahuoneen ja gallerian uudet kalusteet mittatilaustyönä. Uudet kalusteet ovat entistä muunneltavampia.

Stara uusi Kallion kirjaston toisen kerroksen kalusteet.
Kuva: Janne Saavalainen

– Vuonna 2017 ensimmäiseen kerrokseen rakentamamme hyllyt ovat osoittautuneet erittäin kestäviksi ja toimiviksi. Uusissa kalusteissa muunneltavuutta on edelleen lisätty, ja jokaisen hyllyn voi asentaa joko vaakatasoon tai vinoon esittelyhyllyksi, Staran työnjohtaja Eetu Pakarinen sanoo.

Kallion kirjaston hyllystöjen arkkitehtoninen erikoisuus on kalteva etureuna eli ne ovat alaosastaan syvempiä kuin ylhäältä. Ratkaisun ansiosta hyllyn päällä olevat led-lamput valaisevat kaikki hyllytasot.

Myös uudet pöydät ja kirjakärryt ovat Staran puuseppien käsialaa.

Kirjastolla ollaan tyytyväisiä remontin etenemiseen.

– Yhteistyö Staran puuseppien kanssa on sujunut saumattomasti. Toiveemme ja palautteemme on huomioitu, aikataulut ovat pitäneet ja työn jälki on ollut erinomaista, kirjastonjohtaja Erna Marttila sanoo.

Muutostöissä on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen ja pintojen huolelliseen suojaamiseen. Noin 250 neliömetrin laajuinen kakkoskerros on ollut remontin vuoksi suljettuna kesäkuun puolivälistä lähtien.

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara on erikoistunut korjaamaan kaupungin kiinteistöjä niin, että ne voidaan pitää käytössä remontin ajan. Kallion kirjaston ensimmäisen ja kolmannen kerroksen tilat ovat olleet koko ajan henkilökunnan ja asiakkaiden käytössä.

Vuonna 1912 valmistuneen kirjaston on suunnitellut silloinen kaupunginarkkitehti Karl Hård af Segerstad. Klassisia vaikutteita sisältävä rakennus on suojeltu.

Toisen kerroksen remontin ja sen kalusteet on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Valvomo Oy.

Kallion kirjasto järjestää avajaislauantaina 1.10. kello 10–16 runsaasti ohjelmaa kaiken ikäisille. Avajaisohjelman löydät kirjaston verkkosivulta >