Rainer Sirén Staran kaupunkitekniikan rakentamisen uudeksi yksikönjohtajaksi 

Diplomi-insinööri Rainer Sirén on valittu Staran kaupunkitekniikan rakentamisen osaston yksikönjohtajan virkaan. Sirén aloittaa uudessa tehtävässään 1.8.2023.

Rainer Sirén
Rainer Sirén Kuva: Päivi Seikkula

Sirén on toiminut vuodesta 2018 alkaen Keravan kaupungin infrajohtajana ja infrapalvelujen työyksikköjen päälliköiden esihenkilönä. Tätä ennen hän on ollut muun muassa aluepäällikkönä NCC:llä ja työmaapäällikkönä Graniittirakennus Kallio Oy:ssa. Sirén on suorittanut diplomi-insinöörin ylemmän korkeakoulututkinnon Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa vuonna 2017.

– Valintaa edelsi laaja ja perusteellinen haku- ja arviointiprosessi. Sirén vakuutti osaamisellaan ja näkemyksellään infrarakentamisesta ja sen kehittämisestä. Hän on toiminut koko työuransa infrarakentamisen parissa sekä yksityisellä että kuntasektorilla. Siren korosti johtamisessa ihmisläheisyyttä ja jokaisen osaamisen arvostamista. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi, Staran toimitusjohtaja Timo Martiskainen sanoo.

Kaupunkitekniikan rakentamisen yksikönjohtajan virkaa haki 15 henkilöä. Kokonaisarvion perusteella Sirénillä katsottiin olevan parhaat valmiudet ja kyvyt kaupunkitekniikan rakentamisen osaston valmentavaan johtamiseen sekä näkemyksellisyyttä ja ratkaisukeskeistä toimeenpanokykyä yksikön toiminnan ja talouden kehittämiseen.

– Olen innoissani uudesta tehtävästäni infrarakentamisen kehittämisen parissa Helsingin kaupungilla ja Starassa. Tiedän sen olevan haastava nykyisessä maailmantilanteessa ja tehostamispaineissa. Uskon yhdessä tekemisen voimaan, Rainer Sirén sanoo.

Staran johtokunta päätti valinnasta 18.4. kokouksessaan. Virka avautui edellisen yksikönjohtajan Hannu Halkolan eläköitymisen seurauksena.

Kuva: Päivi Seikkula