Staran hoidossa oleva alue muuttui lokakuun alussa

Ensimmäiset suuret katu- ja viheralueiden ylläpidon aluemuutokset alkoivat näkyä Helsingissä 1.10.2023. Staran vanhoista hoitoalueista poistuivat muun muassa Ala-Malmin ja Tapanilan alue sekä Kivikon, Kontulan, Myllypuron ja Marjaniemen alueet. Samalle Staran hoitoon palautuivat Lauttasaari, Munkkiniemi ja Kulosaari.

Aluevastuukartta.

– Aluemuutokset ovat historiallisen suuria. Keskitymme tuottamaan meiltä tilatun palvelun laadukkaasti ja kilpailukykyisesti – niin uusilla kuin jo hoidossamme olleilla alueilla, Staran kaupunkitekniikan ylläpidon johtaja Ville Alatyppö sanoo.

Stara hoitaa Helsingin kaduista nyt noin 62 prosenttia. Vuoden kuluttua alue pienenee edelleen niin, että Stara hoitaa hieman alle puolet Helsingistä ja yksityiset urakoitsijat toisen puolen. Tällöin Stara toimii pääosin Kehä ykkösen eteläpuolella aiempaa kolmanneksen pienemmällä alueella.

Aluemuutosten taustalla on kaupunginhallituksen 16.11.2020 päätös, jonka mukaan Staran hoidossa on vuoden 2024 lopulla noin puolet Helsingin ylläpidettävästä katu- ja viheralueesta.

Lue lisää >