BLOGI: Ai, ai, siellä autoani hinataan…

Kerran minulle kävi valitettavasti niin, että pysäköin vahingossa autoni siirtokehotusalueelle, mistä se hinattiin pois. Kyllä harmitti. Ja heti töissä kavereilta kuulin SiirtoSoitto-sovelluksesta, jonka ensimmäinen versio syntyi Staran hackathonissa syksyllä 2017. Jos olisin tuntenut tämän sovelluksen, olisin välttynyt ikävältä yllätykseltä. Latasin sovelluksen saman tien puhelimeeni.

Siirron valvoja ottaa kuvan rekisterikilvestä.

Mikä sitten on SiirtoSoitto? 

Se on sovellus, joka auttaa pysäköimään oikein Helsingin alueella. Sovelluksen avulla kaupunkilaiset saavat tiedon tulevista kunnossapitotöistä, jotka vaikuttavat pysäköintiin. Se on kätevä työväline myös työkavereilleni, sillä se vähentää siirrettävien autojen määrää ja siten nopeuttaa katujen puhdistusta. Katujen kevätpuhdistus saadaan tehtyä sitä nopeammin, mitä vähemmän autoja on epähuomiossa pysäköityinä siirtokehotusalueille.

Nyt olen valinnut sovelluksesta alueet, joilla pysäköin usein. Näin saan tiedot alueilla olevista siirtokehotuksista jo ennen kuin pysäköin. Lisäksi sovellus muistuttaa minua, jos pysäköin alueelle, jolle on suunniteltu tulevia kadun siivouksia tai aurauksia.

Jos autoni jostain syystä kuitenkin on siirtokehotusalueella esimerkiksi katupesun alkaessa, saan palvelun kautta automaattisen puhelun. Kun toimin nopeasti, voin vielä välttää siirtomaksun. Jos autoni kuitenkin ehdittäisiin siirtää, kertoisi SiirtoSoitto sen uuden sijainnin. Olen jo säästänyt yhden siirtokehotusmaksun, sillä sovellus soitti minulle automaattisen varoitussoiton, kun olin pysäköinyt alueelle, jossa oli siirtokehotuskyltti. Ehdin siirtää autoni alueelta pois ennen töiden alkua.

Palvelu toimii mainiosti minun, Staran ja kaupunkilaisten kannalta. Työnjohtajat kirjaavat sovellukseen tulevat työt, minä saan tiedon ja tiedän siitä, minne ei ainakaan kannata pysäköidä. Myös Staran työt helpottuvat ja nopeutuvat, koska autoja ei tarvitse siirtää töiden alta pois.
Sovellus on auttanut minua pysäköimään oikein ja siten säästänyt vaivaa ja rahaa. Ilmainen palvelu toimii puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Palvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä myös verkkosivulla.

SiirtoSoitolla kaikki voittavat – kadut saadaan pestyä nopeammin ja sekä kaupungin että autoilijoiden rahaa säästyy tähdellisempään.  Juuri nyt katujenpesun aikaan SiirtoSoitto on enemmän kuin ajankohtainen. Suosittelen tutustumaan tarkemmin SiirtoSoittoon >

P.S. Helsingin kaupunki tarjoaa lisäksi puhdistussuunitelmat.fi palvelun, josta voi tilata tekstiviestejä tulevista hoitotöistä.

Tuomo Karhula 

Staran kaupunkitekniikan ylläpidon suunnittelija, innokas toiminnan kehittäjä ja paremman maailman rakentaja.